Diensten


Persoonlijke service

Bij Immovatief bent u geen nummer. Wij zijn geen supergroot kantoor, van één of andere Amerikaanse keten, die jaarlijks 200 transacties doet en waar u slechts één van de velen bent. Wij staan voor een kleinschalige, persoonlijke aanpak.

Bij ons telt elke klant! Elke tevreden klant is immers onze beste publiciteit! Ook zijn wij steeds bereikbaar voor al uw vragen!

Een wereld van verschil!

Professioneel

Binnen Immovatief wordt u steeds geholpen door mensen die hun vak kennen. Zowel bij de waardebepaling, presentatie, bezoeken, opvolging, opmaak overeenkomsten, contacten met notarissen, ... is het erg belangrijk dat u beroep kan doen op een professioneel team.

Ook kennen alle medewerkers van IMMOVATIEF alle dossiers waardoor u en de mogelijke kopers altijd bij iedereen terecht kunnen met uw vragen. Geen jonge stagiairs met weinig ervaring die om de 6 maanden veranderen. Bij ons enkel gedegen en ervaren mensen die voor u steeds beschikbaar zijn en op zoek gaan naar alle antwoorden op uw vragen.

Respect

Regelmatig gaan we samen zitten met u om het verloop te bespreken. Zo bent u steeds op de hoogte van de gang van zaken. Ook zijn we steeds bereikbaar voor al uw vragen.

Onderhandelen met kopers en verkopers gebeurt op een gemoedelijke manier. Geen agressieve telefoontjes, geen (halve) leugens, mensen niet onder druk zetten om te tekenen. Het is voor ons superbelangrijk dat zowel kopers als verkopers zich goed voelen na het afsluiten van de verkoopovereenkomst.

Correct

Het is in het belang van alle partijen dat uw makelaar vanaf dag 1 een correcte houding aanneemt :

 • in de waardebepaling : geen overschatting van de waarde van uw woning met als enige doel u zand in de ogen te strooien
 • in de presentatie : uw woonst goed in de verf zetten, zonder gebreken te verbergen
 • in de prijs : enkel bij een succesvolle verkoop bent u ons commissie verschuldigd, geen dag eerder en het bedrag van deze commissie is gekend vanaf dag 1
 • in de behandeling van mogelijke kopers : juiste informatie meegeven, zonder geheimen
 • in de communicatie naar koper/verkoper : duidelijk de stand van zaken communiceren, steeds streven naar een WIN - WIN voor beide partijen

Foute informatie geven aan kopers kan immers leiden tot boetes, rechtszaken of zelfs annulatie van de verkoop.

Lokaal karakter

Immovatief is een kantoor van de regio, voor de regio. Zemst is onze uitvalsbasis, alles binnen een straal van 30km ons werkterrein.

Liever dan te 'reizen' van Antwerpen tot Brussel en van Aalst tot Aarschot, kiezen wij ervoor om vooral lokaal een sterke naam uit te bouwen. Daardoor hebben wij steeds een stap voor als het gaat om marktkennis (waarde van grond, constructie, nevenfactoren, ...) en marktaanbod (andere panden te koop in de buurt, nieuwe projecten, ...).

Maatwerk

Aangezien geen 2 verkopen dezelfde zijn zullen wij onze commerciële aanpak ook steeds aanpassen in functie van uw noden. Samen met u gaan we ons communicatieplan bepalen. Naast het standaardpakket (websites, weekbladen, bord, maling aan het klantenbestand, vitrines, …) kunnen we specifiek voor uw woning nog enkele " specials " hanteren :

 • 'In de kijker' advertenties
 • Burenkaartjes
 • Algemene flyer
 • Betaalmagazines
 • ...

Sociaal engagement

Wij bij Immovatief zijn van mening dat het onze plicht is mee te werken aan een betere wereld. Daarom schenken wij per uitgevoerd contract een bedrag aan het goede doel. U mag zelf mee bepalen welk (lokaal) goede doel we dit jaar zullen verblijden met onze gift.

Op het einde van het jaar bezorgen wij u een overzicht van de goede doelen die wij, dankzij u, hebben gesteund.


Vastgoedadvies nodig ?

Wat?

Vastgoed advies (ook wel vastgoedcoaching genoemd) bestaat eruit om KOPERS bij te staan bij de AANKOOP van hun woning en dit voor woningen die NIET door IMMOVATIEF worden aangeboden.

Dit advies kan verschillende vormen aannemen. Zo kunnen wij samen met u de woning van uw keuze herbezoeken. Wij gaan u dan onze mening geven over de prijs/kwaliteit van deze woning naast mogelijke tips over de inrichting en mogelijkheden van de woning.

Indien gewenst kunnen we (in samenwerking met een vastgoed expert) een volledige technische expertise uitvoeren van uw droomwoning: kelder, dak, keuken, badkamer, verwarming, … dit en veel meer wordt in detail bekeken en geëvalueerd waarna u hiervan een uitgebreid rapport ontvangt.

In een laatste stap kan u ons zelfs inschakelen bij de prijsonderhandeling. Niet iedereen is hiervoor in de wieg gelegd en wij nemen dit graag van u over. Door onze ervaring weten wij vaak wat de correcte waarde is van de verschillende soorten eigendommen. Samen met u gaan we afspreken welke prijs u wenst te betalen en hoe we dit best zullen aanpakken. Het laatste woord blijft echter steeds aan u!

Niet duur!

Vastgoedadvies hoeft niet duur te zijn. Reeds voor € 250 kan u ons inschakelen. Voor die prijs bezoeken we samen met u 2 woningen en geven u onze mening over de prijs/kwaliteit ervan.

In het geval van een technische expertise maken we u een offerte op maat in functie van de grootte van de woning.

Voor de prijsonderhandeling tenslotte betaalt u ons enkel indien wij er in slagen de uiteindelijke koopprijs omlaag te krijgen. Lukt ons dat niet, dat betaalt u ons niks.

Geef ons gerust een seintje ! Wij maken graag tijd voor u !

welkom@immovatief.be


U heeft geen makelaar nodig indien ...

 • u zelf alle regels en wetten kent m.b.t. de verkoop van een huis en het opstellen van documenten
  Kent u het postinterventiedossier van uw woning ? Weet u dat u een electriciteitsattest nodig heeft ? Kent u de energie audit ? Bodemattest, vergunningen, opties, stedebouwkundige attesten, … regels en wetten veranderen voortdurend.

  Als erkend makelaar worden de mensen van IMMOVATIEF voortdurend bijgeschoold om hiervan op de hoogte te zijn. Het is belangrijk dat elke stap in de verkoop verloopt volgens de regels. Zoniet kan de verkoop ongeldig worden verklaard of kunnen hoge boetes of zelfs rechtszaken volgen.
 • u zelf kan achterhalen of mogelijke kopers over voldoende financiële middelen beschikken
  Vaak 'beweren' mensen dat ze uw woning gaan kopen. Maar... heeft u iets op papier ? En wat indien zij later " beweren " geen lening te krijgen ? U riskeert hierdoor de verkoop te blokkeren gedurende maanden om dan van vooraf aan te moeten herbeginnen.

  Door een aantal voorwaarden in te bouwen in de compromis (met eventuele boetes), door de compromis binnen 10 dagen na het bod te tekenen en door de financiële sterkte van een kandidaat koper te checken kan IMMOVATIEF deze problemen grotendeels vermijden.

  Daarnaast blijven we andere geïnteresseerden telefonisch informatie verschaffen en leggen we een lijst aan van deze mensen die dan snel gecontacteerd kunnen worden indien de initiële verkoop toch niet zou doorgaan.
 • u zelf massa's geld investeert in publiciteit op diverse websites en diverse dag-en weekbladen
  Publiciteit maken kost erg veel geld. Uw eigendom op een mooie doch correcte manier presenteren is één van de kerntaken van IMMOVATIEF. Hiervoor wordt geen moeite gespaard. Afhankelijk van het goed en de ligging doen wij ondermeer beroep op de websites Immoweb, Vlan, Hebbes, Spotter, Immobelgica, … en de geschreven pers van de Streekkrant, de Zondag, Passe-Partout, …

  Maar er is meer ! Potentiële kopers komen bij ons terecht in onze databank. Op die manier kunnen wij deze mensen contacteren indien uw woning voldoet aan hun criteria.
  Mensen die uw woning bezocht hebben worden ook steeds nagebeld om te kijken of hun interesse oprecht is en of ze eventueel aan een bod denken. Niet alleen weten we op die manier of er een echte kandidaatkoper tussen zit, tegelijk achterhalen we eveneens wat de mensen echt denken van uw woning en kan er eventueel ingegrepen worden.
 • u beschikbaar bent voor mogelijke kopers die bellen of willen bezoeken op alle mogelijke uren van de dag
  's Morgens vroeg, 's avonds laat, op zaterdag, zon- en feestdagen m.a.w. op elk moment kunnen mogelijke kopers u bellen of onverwacht voor uw deur staan. Bent u er zeker van dat u op elk moment een professionele en vriendelijke uitleg en/of rondleiding kan geven ? Ook wanneer een bezoeker uw woning compleet afkraakt ?

  Daarbij komt dat u deze bezoekers amper kent en u dus wildvreemden moet toelaten in uw eigendom. Of wat denkt u van 3 personen die tegelijk uw huis bezoeken en verdwijnen in alle kamers ?

  Wij van IMMOVATIEF verlossen u van al deze kwalen.

  Ten eerste treden wij op als buffer : mensen moeten bij ons naam, adres en telefoonnummer achterlaten. Reeds aan de telefoon krijgen zij van ons een vriendelijke en professionele voorstelling van uw woning.

  Ten tweede gaan wij u steeds vooraf verwittigen van een bezoek. Op die manier kan u uw woning ook " klaarmaken " voor een bezoek : opruimen, gras maaien, kostbare zaken in veiligheid brengen, ...

  Daarnaast zijn wij ook getraind om uw woning commercieel doch neutraal te presenteren. Aangezien wij geen emotionele binding hebben met uw woning worden wij ook niet getroffen door kritiek.

  Na een bezoek wordt steeds (mondeling of telefonisch) gepeild naar de werkelijke interesse en daarbij ook heel wat nuttige informatie verzameld.
 • u zelf kan instaan voor alle administratieve rompslomp
  Borden plaatsen, advertenties plaatsen, vergunningen, bodpapier, verkoopscompromis opstellen, contact met de notaris, informatie inwinnen bij de gemeente, ... zoals je merkt komt er heel wat papierwerk kijken bij de verkoop van uw eigendom.

  Al deze administratie nemen wij graag van u over. Door onze ervaring is het voor ons iets makkelijker om onze weg te vinden in dit kluwen.
 • u zelf in staat bent de marktwaarde van uw woning / appartement / bouwgrond te bepalen
  De juiste verkoopprijs van uw woning bepalen is van levensbelang. Dit bepaalt immers of u de juiste mensen zal aantrekken op uw advertenties. Uw woning te duur aanbieden houdt immers het risico in dat uw bezoekers teleurgesteld gaan zijn omdat hun verwachtingen hoger lagen.

  Een correcte prijs bepaalt of u uw woning kan verkopen op een redelijke termijn. Deze prijs houdt niet alleen rekening met het grondoppervlak, het aantal m² bewoonbaar, de ligging, … maar ook met de gebruikte (kwaliteits-)materialen, de markt, de rentevoet, het aanbod in de buurt, de bouwstijl, ...

  IMMOVATIEF maakt dan ook een heuse studie om te komen tot de waarde van uw woning. Deze waardebepaling bieden wij u volledig gratis aan.
 • u zelf in staat bent te onderhandelen over de prijs met kandidaat kopers en hierbij beschikt over de juiste documenten
  Weet u hoe een bodformulier er moet uitzien ? En een compromis ? Onderhandelen over de prijs is een job apart. Vaak wil u het bod van de koper omhoog krijgen doch u laat niet graag in uw kaarten kijken.

  Als uw makelaar plaatsen wij ons tussen koper en verkoper en trachten wij te komen tot een prijs die voor beide partijen aanvaardbaar is.

  Ook hebben wij steeds de nodige documenten op zak zodat geïnteresseerden meteen een bod kunnen doen op papier (en u niet in de waan laten dat ze oprecht interesse hebben terwijl ze nooit nog iets van zich laten horen).
 • u zelf weet waarop mogelijke kopers letten bij de aankoop van een woning
  Kleine defecten, spinnenwebben, rommelige kamers, een slecht onderhouden tuin, vieze geuren,... het zijn allemaal zaken die de verkoopbaarheid van uw woning doen dalen.

  Vanuit onze ervaring geven wij u graag enkele tips die uw woning (en de verkoop) ten goede komen : een kleine investering kan immers leiden tot een grote meerwaarde achteraf.
 • u in staat bent de noden van kopers te achterhalen en uw woning op de gepaste manier te presenteren
  Tijdens een rondleiding kan u de gekste vragen krijgen van mogelijke kopers. "Is dit een draagmuur?", "Mag ik hier iets bijbouwen?", "Wat is de maximale bouwdiepte?", "Zijn hier verkavelingsvoorschriften geldig?"
  Niet of fout antwoorden kan grote gevolgen hebben.

  Aangezien wij dagelijks dergelijke vragen krijgen weten we ook hoe hiermee om te springen.

  Voorts weten wij vaak vooraf wat belangrijk is voor de kopers en kunnen we onze rondleiding hierop afstemmen.

  Onze degelijke en betrouwbare uitstraling kan van een "kijker" een "koper" maken!


Indien u bovenstaande zaken allemaal de baas kan, heeft u ons niet nodig. In alle andere gevallen staat IMMOVATIEF graag ten dienste van u.


Onze goede doelen

In 2009 steunden wij volgende goeie doelen:

Onze referenties

Immovatief

immo te koop en te huur regio ZemstStationsplein 22
3070 Kortenberg

T 0475 30 50 37
F 02 309 04 47

E welkom@immovatief.be